Leningen

Zakelijk Lenen vs Zakelijk Krediet

Zakelijk Lenen vs Zakelijk Krediet

Voordat u de keuze maakt tussen zakelijk lenen of zakelijke krediet is het belangrijk dat u precies het verschil weet voordat u een dergelijke financiering aangaat. Daarom zetten we beide opties voor u op een rijtje en geven we een aantal redenen om voor een bepaalde variant te kiezen.

Zakelijke lening

Neemt u een zakelijke lening? Dan ontvangt u ineens het complete geleende bedrag op uw rekening. Vervolgens betaalt u dit in maandelijkse, gelijke termijnen terug. Heeft u geld al terugbetaald? Dan is het niet mogelijk dit zo nog een keer op te nemen. U zult een nieuwe lening aan moeten gaan. Over het openstaande bedrag betaalt u een afgesproken rentepercentage.

Een zakelijke lening is bijvoorbeeld perfect als u voor een eenmalig grote uitgave staat. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe investering zoals een vrije investering in groei en uitbreiding, bouw van een website of de aanschaf van wagens of machines.

Het probleem van een zakelijke lening is dat deze variant minder flexibel is. Heeft u ineens iets meer nodig, dan zult u opnieuw in gesprek moeten met de verlener.

Zakelijk krediet

Bij een zakelijk krediet heeft u een bepaald bedrag dat u kan opnemen bij de bank. U kunt het geld opnemen wanneer u dat nodig heeft, en weer inleveren wanneer het niet meer nodig is. U betaalt enkel voor het geld dat u opneemt – gebruikt u niets? Dan betaalt u ook niets. Zodra u uw geld heeft afbetaald is het ook weer mogelijk om het op te nemen.

U gaat primair voor een zakelijke krediet als u niet altijd genoeg geld hebt om iets te overbruggen. Denk bijvoorbeeld wanneer u de voorraad moet aanvullen, wanneer klanten te laat (of zelfs niet) betalen, of wanneer u zelf rekening moet betalen. Het nadeel is vaak dat als mensen een zakelijk krediet hebben, ze het geld ook gemakkelijker uitgeven dan ze voorheen deden.