Hypotheken

Tips Bij Een Hypotheek Aanvraag

Tips Bij Een Hypotheek Aanvraag

U heeft het huis van uw dromen gezien, maar hoe zit dat nou met de hypotheek? Gelukkig hebben we een aantal tips zodat u zelf verder kunt kijken zonder dat u voor elke stap een hypotheek adviseur nodig heeft. Met deze tips kunt u ook dat droomhuis kopen!

Tip #1 – Zet uw eigen middelen in

Voor veel mensen is het best spannend, maar eigen middelen inzetten bij het aanvragen van een hypotheek heeft een flink aantal voordelen. Zo kan het de kosten voor het afsluiten of zelfs het totale hypotheekbedrag positief beïnvloeden als u eigen middelen inbrengt. Wilt u echt kunnen vergelijken? Dan moet u een optie kiezen op basis van het kale product – dus voordat u zelf eigen middelen inbrengt.

Tip #2 – Niet alleen vergelijken op basis van hypotheekrente

Een hypotheek zal u hetzelfde zeggen, let vooral niet alleen op de hypotheekrente. Een hypotheek bestaat namelijk uit twee componenten, het aflossingscomponent en het rentecomponent. U heeft niet gegarandeerd de laagste netto maandlasten als u gaat voor de laagste hypotheekrente. Kijk bijvoorbeeld ook goed naar de bijbehorende voorwaarden en de looptijd van de hypotheek. Het is altijd goed om vrijblijvend de hypotheek goed met elkaar te vergelijken.

Tip #3 – Begin vooral op tijd

Vaak zien we dat mensen pas gaan kijken naar een hypotheek op het moment dat ze een huis op het oog hebben. Als er dan iets niet goed gaat met betrekking tot de aanvraag kan het zo maar zijn dat u ineens dat mooie huis misloopt. Als u ervoor zorgt dat u de documenten al hebt ingeleverd dan maakt dit het kopen van het huis later een stuk gemakkelijker.

Tip #4 – Ga voor een onafhankelijke adviseur

Wanneer u met een onafhankelijke hypotheek adviseur zit dan krijgt u de verschillende opties te zien. U ziet verschillende geldstrekkers en krijgt zo altijd de beste optie voor uw hypotheek. Een ervaren iemand kent de markt en kan u vertellen waar u precies op zou moeten letten.