Economie

5 Tips voor Beginnen met Beleggen

5 Tips voor Beginnen met Beleggen

Als je begint met beleggen dan kan dit nogal ingewikkeld lijken. De getallen, afkortingen en grafieken zorgen ervoor dat mensen vrij snel in de war raken. Ook met deze tips zit er een bepaald risico aan beleggen, maar de kans dat je een mooi resultaat behaalt blijft voor de meeste mensen enorm verleidelijk. Met deze tips als beginnende belegger maak je de meeste kans.

Tip #1 – Hoeveel zou je kunnen missen?

Beleggen is geen garantie voor succes. Daarom moet je enkel beleggen met geld dat je zou kunnen verliezen en niet meteen nodig hebt. Zet dan ook alleen geld in dat je zou kunnen missen als jouw belegging niet uitpakt zoals je had gehoopt.

Tip #2 – Spreid jouw beleggingen

Het klinkt misschien heel verleidelijk om te beleggen in één aandeel waar je een enorm goed gevoel bij hebt, maar dan ben je daar wel enorm van afhankelijk. Ook al heb je al jouw huiswerk gedaan, dan nog kan er iets gebeuren dat je niet had verwacht. Daarom raden we aan jouw beleggingen te spreiden.

Tip #3 – Weet waarin je wil beleggen

Waarin zou je willen beleggen? Je kunt aandelen in bedrijven nemen, maar ook in obligaties, wisselkoersen, en grondstoffen zoals goud en olie. Natuurlijk kun je overal op inzetten, maar het is goed om je ergens op in te lezen en zo te beslissen waar je goed aan doet.

Tip #4 – Denk aan de lange termijn

Ook de meest succesvolle beleggers hebben wel eens een tegenslag, dan heb je genoeg tijd nodig om dit goed te kunnen maken. Als je vrij kort hebt om te investeren dan zal je dus ook beperkt tijd hebben om een eventuele terugval goed te maken. Als je iets langer vooruit kijkt kun je in risicovollere beleggingen stoppen.

Tip #5 – Let op de gemaakte kosten

Verkoop je aandelen? Dan kost dat geld. Koop je aandelen? Dan kost dat geld. Een paar euro wist kan dus ook zo verdwenen zijn met broker kosten. Daarom is het altijd een goed idee om te vergelijken en de beste deal voor jezelf te vinden.