Web & Tech

3 Tips bij het kiezen van web hosting

3 Tips bij het kiezen van web hosting

Er zijn een behoorlijk aantal verschillende web hosting opties beschikbaar, hoe zorg je ervoor dat je voor jou de beste keuze maakt?

Je hebt als online ondernemer simpelweg
web hosting nodig. of je nu een eigen blog, webshop of een website beheert. Online bereikbaarheid is een cruciaal onderdeel geworden van onze dagelijkse routine, dus hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt uit de brede selectie die er beschikbaar is?

Tip #1 – Bereikbaarheid

Je wil zeker weten dat jouw webhost echt bereikbaar is. Wat heb je aan een website die slechts bepaalde tijden beschikbaar is? Zorg dus voor een partij waar je een stortingsnummer of een noodnummer krijgt. Ga niet voor een partij die alleen tijdens kantooruren beschikbaar is. Stel je voor dat je een webshop hebt en dat je vrijdagavond om 20:00 ineens plat ligt – dan mis je een compleet weekend aan inkomsten.

Tip #2 – Vergelijk de kosten

Wanneer we het hebben over de kosten van hosting dan hebben we het over alle kosten. Dat betekent ook jouw domeinnaam en de hosting zelf. Vaak is goedkoop in dat gevoel duurkoop. Als je veel bezoekers verwacht moet je ook gaan kijken naar jouw bandbreedte. Ga niet voor een pakket dat te duur is voor wat je gaat gebruiken.

Tip #3 – Kijk naar eerdere ervaringen

Als je echt gaat inzetten op web hosting dan wil je samenwerken met een partij die zich al bewezen heeft. Natuurlijk zullen er altijd ontevreden mensen zijn die een negatieve recensie achterlaten, maar wat vindt het merendeel van de gebruikers dan de dienstverlening, support en de prijs? Door eerdere ervaringen te lezen kun je achterhalen wat wel en niet goed werkt.