Wonen

3 Tips voor een perfect Matras

3 Tips voor een perfect Matras

Het ene matras is de andere niet. Hoe zorg je ervoor dat je altijd het beste matras hebt voor jouw allerbeste nachtrust?

Je gaat een nieuw matras kopen, leuk. Maar zodra je rondkijkt merk je al snel dat je veel verschillende soorten matrassen hebt voor jouw bed. Een goede nachtrust begint uiteindelijk met het juiste oppervlak om op te slapen. Hoe zorg je ervoor dat jij de juiste keuze maakt voor het slapen?

De verschillende soorten vulling

Je moet uit de juiste matrasvullingen kiezen. Omdat te kunnen doen moet je eerst weten welke opties je hebt. Deze zijn:

  • Latex: Deze worden gemaakt van synthetisch rubber. Dit zijn vaak de duurdere uitvoeringen maar ze voelen dan ook comfortabel en het latex voelt soepel.
  • Veren – Het gaat hier om metalen veren en niet over dons. Over de veren zit weer een laagje schuim en deze veren werken afzonderlijk van elkaar.
  • Schuim – Dit is vaak PU- of polyurethaanschuim. Het visco-elastisch schuim (beter bekend als geheugenschuim of memory foam) doet er heel lang over om zijn vorm weer te krijgen.

Waar kies je voor?

De prijs is niet vaak hetzelfde als kwaliteit bij goede matrassen. Vaak bepaal je extra voor een afneembare tijk of een luxe afwerking. Je moet een matras hebben die jouw lichaam kan ondersteunen. Dit zal niet alleen zorgen voor een goede nachtrust, maar zorgt ook voor minder fysieke problemen.

We raden je aan niet te veel opties te gaan bekijken. Dan heb je al snel te veel opties gezien en kun je minder gemakkelijk een keuze maken. Daarnaast is het normaal om eest te willen proefslapen met een matras voordat je jouw keuze maakt. Ben je bijvoorbeeld een zijslapen of een rug slaper. Je moet een goede ondersteuning hebben met jouw gehele lichaam en met de manier van slapen ondersteunen.