Verzekeringen

Voordelen van een Inboedelverzekering

Voordelen van een Inboedelverzekering

Welke voordelen heeft een inboedelverzekering? Wat kun je verwachtingen met dekkingen en wanneer zou je bijvoorbeeld wel of niet uitbetaald krijgen?

Met een inboedelverzekering heb alles voor het verzekeren van schade aan de inboedel van jouw huis of pand. We kunnen hier denken aan brandschade, maar ook stormschade, waterschade door lekkage en diefstal. Wat is nou eigenlijk het voordeel van een dergelijke dekking en hoe maak je nou de juiste keuze?

Waarom zou je het verzekeren?
Wanneer er financiële gevolgen zijn als gevolg van schade aan jouw inboedel dan is het fijn dat je daar niet ineens zelf voor op hoeft draaien. Er wordt een bepaald bedrag uitgekeerd bij lekkage, of bijvoorbeeld waterschade of stormschade.

Belangrijk om te weten is dat het hier om de roerende zaken in huis gaat. Ben je op vakantie en wordt jouw laptop ineens gestolen? Dan kun je dit niet laten betalen door een standaard inboedel verzekering.

Niet altijd nieuwwaarde
Voor sommige mensen is dit deel nog niet heel duidelijk, maar jouw spullen zijn bij deze verzekering vaak tegen nieuwwaarde verzekerd. Echter krijg je niet altijd nieuwwaarde uitgekeerd. De uitkering kan lager uitvallen vanwege een afschrijving.

Daarnaast heb je kostbaarheden als audiovisuele apparatuur, kunst of antiek. Deze zijn wel gedekt, maar vaak slechts tegen maximaal een paar duizend euro. Het kan dus verstandig zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten als je echt duren spullen in huis hebt en deze wilt verzekeren.

De simpele voordelen
De voordelen van een inboedelverzekering zijn simpel, ineens zijn al jouw bezittingen in huis gedekt tegen zowel schade als diefstal. Je kunt zelf bepalen in welke mate je jouw bezittingen wil laten dekken – heb je bijvoorbeeld erg waardevolle spullen of heb je een hoger risico op bepaalde vervelende gevolgen? Dan kun je dit gewoon zelf aanpassen naar jouw eigen goeddunken.