Verzekeringen

5 Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

5 Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering komt nogal wat kijken. Wat kun je er voor doen om zeker te weten dat je de goedkoopste autoverzekering hebt?

Wanneer je een nieuwe autoverzekering zoekt dan heb je een aantal keuzes. Ga je voor de goedkoopste autoverzekering of heb je andere criteria? Hier moet je op letten.

#1 – Zorg voor de juiste dekking

Vaak heb je verschillende varianten met betrekking tot dekking. Het is hier belangrijk om te weten of je een auto voor alles (Allrisk – aanrijdingen, diefstal, storm of brand) wil verzekeren of dat je gaat voor WA+. Dit is vrijwel hetzelfde, maar niet de schade aan de eigen auto veroorzaakt door een aanrijding. Afhankelijk van hoeveel jouw auto waard is kun je hier bepalen wat wenselijk is.

#2 – Betaal kleine schades zelf

Het klinkt vreemd toch? Je hebt een goede autoverzekering…waarom zou je er geen gebruik van maken? Omdat het dan mogelijk is dat je een deel van de no-claim korting kwijt gaat raken. Zo kun je de korting behouden. Je kunt het omslagpunt hier zelf berekenen of dit door iemand laten doen.

#3 – Kijk eens rond

Je bent al jaren klant en de verzekering zegt het beste met je voor te hebben, waarom zou je dan overstappen autoverzekering in zo’n geval? Het feit is dat een nieuwe verzekeraar misschien veel betere polis acties kan bieden. Durf daarom eens iets vaker om je heen te kijken.

#4 – Dubbel verzekeren is niet nodig

extra en aanvullende dekkingen als de mogelijkheid om zelf een garage uit te kiezen, rechtsbijstand motorrijtuig, pechhulp en ongevalleninzittendeverzekering klinken misschien goed, maar je wilt ervoor zorgen dat er geen overlap is met bestaande verzekeringen. Waarom zou je ergens twee keer voor betalen?

#5 – Ga voor een hoger eigen risico

De goedkoopste autoverzekering is niet altijd de beste optie, maar op een hoger eigen risico kun je wel flink besparen. Je kunt geld besparen door een hoger eigen risico te nemen. Heb je wel een keer schade? Kijk dan naar tip #2 om te zien of het misschien beter is om deze zelf uit te betalen.